سیر یکی از مهم ترین مواد خوراکی طعم دهنده و دارویی است که از قدیم الایام در طب سنتی کاربردهای فراوانی داشته است و بسیاری از بیماری ها را درمان می کند. سوالی که برای بسیاری از مادران اومایی عزیز به وجود می آید این است که مصرف سیر در دوران بارداری چه مزایا و عوارضی دارد و آیا باید از آن استفاده کنند یا خیر؟ با ما در این مقاله همراه باشید تا پاسخ این سوالات را برایتان به طور کامل توضیح دهیم.
سیر یکی از مواد غذایی مغذی است که خواص فراوانی دارد. در بیشتر فرهنگ ها، خانم ها سیر را در دوران بارداری در رژیم غذایی خود قرار می دهند. بنابراین مصرف سیر بصورت تازه در این دوران به مقدار کم مفید می باشد. اما مصرف مکمل سیر یا پودر آن در دوران بارداری مناسب نیست و نباید بیش از حد از آن استفاده شود.
سیر خواص زیادی برای سلامتی بدن در دوران بارداری دارد. اما چون شرایط بارداری برای هر فردی متفاوت است پیش از مصرف سیر باید با پزشک خود مشورت کنید. خواص سیر در این دوران شامل موارد زیر می شود:
سیر حاوی آلیسین است که ترکیبی بر پایه سولفور می باشد. این ماده از ریزش مو جلوگیری می کند و باعث رشد موهای جدید می شود.
آلیسین موجود در سیر به کاهش کلسترول نیز کمک می کند. این ماده باعث رقیق شدن خون شده و از حمله قلبی و سکته مغزی جلوگیری می کند. البته رقیق شدن بیش از حد هم باعث افت فشار می شود و برای مادران باردار خوب نیست.
مصرف منظم سیر از تشکیل سلول های سرطانی جلوگیری می کند.
مصرف سیر به کاهش باکتری های مضر در سیستم بدن و سلامتی سیستم ایمنی بدن کمک می کند. همچنین از عفونت هایی مانند سرما خوردگی و آنفولانزا که می تواند در بارداری بیشتر ناراحت کننده باشند جلوگیری می کند.
سیر به درمان عفونت های واژن بخصوص در بارداری کمک می کند.
با وجود تاثیرات مثبت مصرف سیر، مصرف آن برای برخی افراد عوارضی نیز دارد. در اینجا برخی از این عوارض و تاثیرات منفی ذکر شده است:
به طور کلی برخی از خانواده های ایرانی عادت دارند بیش از اندازه سیر مصرف می کنند. اگر شما جزء این خانواده ها هستید باید در دوران بارداری مقدار آن را کم کنید. با این حال مصرف مقدار کمی سیر در غذا علاوه بر ایجاد طعم و بویی خوش می تواند مزایای سلامتی زیادی برای شما مادران عزیز داشته باشد. بهتر است قبل از مصرف آن نیز با پزشک مشورت کنید تا خطری برایتان ایجاد نشود.
[collapse id=2800]
منبع: سلامت بانوان اوما