من سلامتم

همانطور که میدانیم بهداشت، پیگیری و آموزش برای سلامت جامعه سیار مهم است که در این صفحه به چنین آموزشهایی خواهیم پرداخت

من سلامتم

همانطور که میدانیم بهداشت، پیگیری و آموزش برای سلامت جامعه سیار مهم است که در این صفحه به چنین آموزشهایی خواهیم پرداخت

عوارض بوتاکس در شیردهی

بوتاکس نوعی دارو است که از باکتری های کلستریدیم بوتولینوم ساخته می شود. این باکتری ها همان باکتری هایی هستند که باعث مسمومیت های غذایی حاد و مرگ می شوند و بیشتر در کنسروهایی مانند ماهی به وجود می آیند و به همین دلیل توصیه می شود قبل از مصرف هر نوع کنسروی حداقل بیست دقیقه آن ها را بجوشانید. امروزه از این سم برای پر کردن چین و چروک های صورت بخصوص در ناحیه پیشانی و کناره های چشم ها استفاده می شود و به دلیل تاثیر فوری که دارد در کل دنیا طرفداران زیادی پیدا کرده است.

این سموم بر سیستم عصبی تاثیر گذاشته و در واقع با فلج کردن عصب های زیر پوستی از تغییر حالت آن ها جلوگیری کرده و یک حالت کشیدگی را در صورت ایجاد می کند. اما برخی از مامان های اومایی عزیز سوال می کنند که آیا امکان بوتاکس در دوران شیردهی وجود دارد یا خیر؟ با ما در این مقاله همراه باشید تا پاسخ این سوال را برایتان توضیح دهیم. 

کاربرد بوتاکس

بوتاکس کاربردهای پزشکی مختلفی دارد. اما در بیشتر موارد برای زیبایی پوست توسط متخصصان پوست و جراحان پلاستیک استفاده می شود. هنگامی که این ماده به داخل پوست تزریق می شود، با فلج کردن عصب های زیر پوستی خطوط و چروک پوست را سریعا از بین می برد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید از بوتاکس برای درمان بیماری هایی مانند فلج مغزی، میگرن مزمن، گرفتگی شدید گردن، شکاف مقعد، عرق کردن شدید، لوچی چشم و موارد دیگر نیز در پزشکی استفاده می شود.

 

7328-عوارض-بوتاکس-در-شیردهی

عمل بوتاکس به چه صورت است؟

بوتاکس از طریق تزریق سم بوتولنیم به داخل ماهیچه انجام می شود. در این روش، از فعالیت اعصاب در نقطه ای که تزریق انجام شده است، جلوگیری و باعث فلج شدن ماهیچه می شود. تاثیر بوتاکس موقتی است و هر چند ماه نیاز به تمدید دارد. به علاوه به دلیل فلج شده ماهیچه ها و عصب ها احتمال بدتر شدن چین و چروک بعد از حدود شش ماه وجود دارد و انجام بوتاکس بیش از 6 مرتبه می تواند برای بدن خطرناک باشد چون به هر حال یک نوع سم است و ممکن است در برخی مواقع نادر وارد بدن و خون شود. 

بوتاکس در شیردهی

اطلاعات اندکی در خصوص مجاز بودن بوتاکس در طول شیردهی وجود دارد. اما در اینجا نکاتی که می دانیم ذکر شده است:

  • در هر تزریق بوتاکس مقدار بسیار کمی سم بوتولینوم خالص نوع آ وجود دارد.
  • دارو به طور مستقیم وارد ماهیچه می شود و مشخص نیست که وارد سیستم بدن می شود یا خیر؟ پس نمی توانیم با قطعیت بگوییم بر شیر مادر تاثیر می گذارد و یا کلا اثری ندارد.
  • به نظر می رسد استفاده از بوتاکس در طول شیردهی ضرری برای نوزاد ندارد.
  • اگرچه سم از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل نمی شود، اما بهتر است پیش از تزریق بوتاکس شیردهی انجام شود و تا چند ساعت پس از تزریق نوزاد را با شیر خود تغذیه نکنید تا اطمینان بیشتری حاصل شود. این کار احتمال داخل شدن ماده سمی به شیر را کاهش می دهد.

هشدار: خطرات سم بوتولینوم بوتاکس

سم بوتولینوم بسیار خطرناک است و حتی همان طور که گفتیم می تواند کشنده باشد. برای جلوگیری از بیماری های جدی و عوارض جانبی بوتاکس به نکات زیر توجه کنید:

  • پزشک باید مقدار دوز بوتاکس را تجویز کند و تزریق آن باید توسط متخصص انجام شود. بنابراین از انجام بوتاکس نزد افراد غیر متخصص مانند آرایشگران جدا خودداری کنید.
  • سموم بوتولینوم که توسط پزشک تجویز نشده است را استفاده نکنید. بوتاکس نامعتبر و دوز نامناسب آن می تواند باعث مشکلات بسیار زیادی در سلامت بدن و زیبایی شده و حتی باعث مرگ شود.

عوارض بوتاکس در شیردهی 

به طور کلی عوارض رایج بوتاکس شامل درد، تورم و قرمز شدن منطقه تزریق، خشکی دهان، سردرد و خستگی می باشد. همچنین با توجه به واکنش متفاوت بدن افراد نسبت به مواد مختلف ممکن است عوارض جانبی جدی تری نیز ایجاد کند. اگر سم بوتولینوم در قسمتی که تزریق انجام شده است پخش شود می تواند موجب مشکلات بزرگ تری از جمله مرگ شود. بنابراین اگر بعد از تزریق مشکلات زیر را مشاهده کردید بلافاصله با پزشک تماس بگیرید:

  • قورت دادن دشوار 
  • مشکل در صحبت کردن
  • ضعف عضلات
  • مشکل در تنفس
  • علائم واکنش آلرژیک شامل خارش، خس خس کردن گلو و جوش
  • ابهام در بینایی

اگرچه انتظار نمی رود عوارض در کودک شیرخوار دیده شود اما در صورت انجام بوتاکس در شیردهی بعد از آن کودک را از نظر علائم ضعف و مشکلات گوارشی مورد بررسی قرار دهید.

سخن آخر

با اینکه بوتاکس می تواند اثرات فوری در زیبایی شما ایجاد کند اما باید برای انجام آن حسابی احتیاط کنید و بهتر است تا می توانید از روش های دیگر برای جوان سازی پوست استفاده کنید زیرا بوتاکس می تواند عوارض جبران ناپذیری داشته باشد. بخصوص وقتی افراد به نکات بهداشتی و دانش پزشکی توجهی نمی کنند و تنها به حرف دیگران اعتماد کرده و این کار را نزد افراد غیر متخصص انجام می دهند. همچنین بوتاکس یک روش جوانسازی دائمی نیست و برگشت پذیر خواهد بود و شما نمی توانید تا هر چند باری که دلتان خواست این کار را انجام دهید و محدودیت دارد. 

[collapse id=2944]

منبع: سلامت بانوان اوما

برای کاهش خونریزی قاعدگی چه بخوریم؟

پریودی امری طبیعی در طول زندگی خانم ها است و وجود آن نشانه سلامتی زن ها می باشد. یک پریود نرمال بین 3 الی 7 روز طول می کشد و در اوایل پریودی فرد نیاز دارد هر 3 الی 4 ساعت یک بار نوار بهداشتی خود را تعویض کند و به مرور که خونریزی سبک می شود تعداد نوارهای مورد نیاز هم کم خواهد شد. اما گاهی به دلایل مختلف ممکن است خانمی دچار خونریزی های سنگین در پریودی شود. در واقع بیش از 20% خانم های بالای 40 سال حداقل یک بار در طول زندگی خونریزی شدید ناشی از قاعدگی یا خونریزی رحم را تجربه کرده اند. در این شرایط برخی از مواد غذایی می تواند به شما کمک کند تا خونریزی را کاهش دهید. در این مقاله می خواهیم مواردی که باعث کاهش خونریزی می شوند را به شما بانوان اومایی عزیز معرفی کنیم. با ما همراه باشید. 

خونریزی سنگین پریودی چیست؟

خونریزی سنگین به خونریزی شدید و طولانی مدت رحم به همراه لخته خون و گرفتگی عضله ها کفته می شود. این نوع خونریزی ها طبیعی نبوده و بیشتر به دلایل هورمونی و پزشکی اتفاق می افتد و باید توسط متخصص بررسی شود.

علائم خونریزی سنگین قاعدگی

اگر نیاز باشد هر یک یا دو ساعت نوار بهداشتی خود را عوض کنید یا قاعدگی شما بیش از 7 روز طول بکشد، قاعدگی شما غیر نرمال یا سنگین می باشد. اگر خونریزی شدید ادامه یابد، می تواند موجب کم خونی، خستگی، ضعف، افسردگی و در بدترین حالت سرطان دهانه رحم شود. 

دلایل خونریزی سنگین قاعدگی

خونریزی های شدید در طول قاعدگی  بیشتر اوقات و بخصوص در نزدیکی یائسگی به دلیل به هم خوردن تعادل هورمونی می باشد . دلایل دیگر قاعدگی های سنگین شامل استرس، از دست دادن مقدار زیادی وزن در اثر رژیم غذایی در مدت زمان کوتاه، بیماری های تیروئید، نابهنجاری بافت های لیفی رحم، عفونت در اطراف لگن، وجود تومور خوش خیم در رحم مثل ضخیم شدن دیواره رحم، عفونت، پیلپ و آندومتر می باشند.

روش های کاهش خونریزی قاعدگی

خونریزی شدید در طول قاعدگی را می توان با استفاده از روش های خانگی درمان کرد. در این جا بهترین روش های درمان خونریزی شدید در طول قاعدگی توضیح داده شده است:

1- زنجبیل و کاهش خونریزی قاعدگی

دمنوش زنجبیل جوشیده در آب باعث جلوگیری از خونریزی شدید می شود. برای بیشتر شدن اثر آرامش بخش زنجبیل می توان دمنوش آن را با شکر یا عسل شیرین کرد. این دمنوش را در طول قاعدگی سه بار در روز بعد از غذا میل کنید.

2- دارچین و کاهش خونریزی قاعدگی

افزودن یک تکه دارچین به چای دم کرده یکی از موثرترین راه های جلوگیری از قاعدگی سنگین است. اگر طرفدار چای نیستید می توانید چند تکه دارچین را در آب بخیسانید و روزی دو بار سه قطره از آن را میل کنید.

3- دانه خردل و کاهش خونریزی قاعدگی

40 گرم دانه خردل خشک شده را آسیاب کنید. هر بار 2 گرم از آن را با یک لیوان شیر مخلوط کرده و روزی دو بار پیش از قاعدگی یا در طول قاعدگی میل کنید. این ترکیب درمانی موثر برای جلوگیری از قاعدگی سنگین است.

4- دانه گشنیز و کاهش خونریزی قاعدگی

20 گرم دانه گشنیز را در 200 میلی لیتر آب بجوشانید. هنگامی که آب آن به ¼ حجم اولیه اش رسید، بگذارید مخلوط سرد شود و سپس میل کنید.

 

کاهش خونریزی قاعدگی

5- چای آویشن و کاهش خونریزی قاعدگی

چند برگ آویشن را به آب جوش بیفزایید و بگذارید 10 دقیقه بجوشد سپس با این آب چای دم کنید. چای آویشن به همراه تکه های یخ در شکم مانند کمپرس آب سرد عمل کرده و مانع از قاعدگی سنگین می شود.

6- گل موز و کاهش خونریزی قاعدگی

خوردن گل موز پخته شده به همراه یک فنجان کشک باعث افزایش پروژسترون و کنترل خونریزی در طول قاعدگی می شود.

7- سنبل هندی و کاهش خونریزی قاعدگی

این روش درمانی موثر از سال ها قبل برای درمان و کاهش خونریزی رحم استفاده می شده است.

8- شیرین بیان و کاهش خونریزی قاعدگی

شیرین بیان را پوست کرده و آسیاب کنید.  3 گرم از پودر این گیاه را با آب برنج خشک مخلوط کرده و 4 الی 5 روز، روزی سه بار آن را میل کنید. شیرین بیان در کاهش قاعدگی شدید بسیار مفید است.

9- انجیر و کاهش خونریزی قاعدگی

شیره ای که از برگ های درخت انجیر گرفته می شود در کاهش قاعدگی شدید بسیار موثر است. دو بار در روز این شیره را همراه با آب میل کنید تا معجزه آن را ببینید.

10- امگا 3 و کاهش خونریزی قاعدگی

مصرف محصولات حیوانی، روغن ماهی و روغن گیاهی و گردو که سرشار از امگا 3 هستند موجب کاهش قاعدگی های سنگین می شود.

11- برگ بامبو و کاهش خونریزی قاعدگی

برگ بامبو و گره های روی ساقه آن ها یکی از بهترین درمان های خانگی برای کاهش خونریزی های سنگین می باشند. جوشانده برگ بامبو را روزی دوبار میل کنید. جوشانده گره ساقه بامبو برای درمان قاعدگی های شدید مناسب است. این جوشانده باعث نظم دادن به قاعدگی نیز می شود.

12- برگ درخت سیب چوبی و کاهش خونریزی قاعدگی

برگ تازه این درخت را با آب گرم مخلوط کرده و میل کنید. میوه این درخت نیز در درمان قاعدگی های شدید موثر است.

13- غذاهای سرشار از منیزیم و کاهش خونریزی قاعدگی

تحقیقات نشان می دهد کمبود منیزیم فاکتوری مهم و تاثیرگذار در ایجاد خونریزی های شدید می باشد. اگر شما نیز دچار پریودی های سنگین هستید غذاهای سرشار از منیزیم مانند دانه کنجد، دانه هندوانه، جو، نارگیل، کدو تنبل و شربت نارنج را در رژیم غذایی خود بگنجانید. منیزیم کافی در بدن باعث جلوگیری از خونریزی شدید میشود.

هشدار در خونریزی شدید قاعدگی

علاوه بر درمان های خانگی برای جلوگیری از خونریزی های سنگین به شما عزیزان آموزش دادیم می توانیداز موارد زیر نیز برای کاهش خونریزی استفاده کنید:

- مصرف بیش از حد منیزیم موجب اسهال می شود و در طول قاعدگی بیشتر شما را اذیت می کند. پس به مقدار متعادل از خوراکی های منیزیم دار استفاده کنید.

- غذاهای سرشار از آهن: غذاهای سرشار از آهن مانند سیب زمینی، تخم کدو، گوشت صدف و شیره در کاهش و درمان قاعدگی های سنگین موثر می باشند.

- پوست درخت انبه: 10 میلی لیتر شیره درخت انبه را با 130 میلی لیتر آب مخلوط کرده و هر یک ساعت یک قاشق چایخوری از آن را میل کنید. شیره تازه یکی از موثرترین راه های درمان خونریزی می باشد.

- چای عناب: 20 گرم برگ عناب را با خرمای قرمز بجوشانید و میل کنید. این ترکیب کمبود خون را جبران کرده و از خونریزی شدید جلوگیری می کند. به علاوه انرژی از دست رفته شما را برمی گرداند. 

- جوشانده گل های زالزالک: 30 گرم زالزالک را با 15 گرم زعفران در آب مخلوط کنید. این مخلوط درمانی موثر برای مشکلات قاعدگی از جمله درد شکم، خروج لخته خون و خونریزی شدید می باشد. جوشانده را در حالت داغ نوش جان نمایید تا تاثیر بیشتری داشته باشد. 

- رژیم غذایی: رژیم غذایی شما در طول پریودی و بهتر است بگوییم در کل چرخه قاعدگی باید سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن مانند منیزیم، آهن و کلسیم باشد. میوه های تازه و سبزیجات را نیز فراموش نکنید. کمبود مواد غذایی در بدن می تواند تاثیر مستقیمی در ایجاد پریودهای سنگین و همراه با دردهای شدید داشته باشد.

در چه صورتی به پزشک مراجعه کنم؟

اگر پس از امتحان روش های خانگی برای کاهش خونریزی، باز هم خونریزی شما در هر پریودی بیش از 7 روز به طول انجامید به پزشک مراجعه کنید تا علت اصلی ان بررسی و در صورت نیاز درمان شود. 

همچنین در صورتی که مشکلات زیر را داشتید به پزشک مراجعه کنید:

  • اگر در قاعدگی های متوالی خونریزی شدید دارید.
  • اگر قاعدگی بیش از 7 روز به طول می انجامد.
  •  اگر ترشحات غیر طبیعی از واژن خارج می شود.
  •  اگر در طول قاعدگی بیش از یک روز خروج لخته خون مشاهده کردید.
  • اگر خونریزی شدید همراه با اسهال و استفراغ است.
  • اگر خونریزی شدید همراه با تب است.
  •  اگر کم خون هستید و به شدت احساس ضعف و خستگی می کنید. 

سخن آخر

خونریزی های شدید می تواند بدن شما را به شدت ضعیف کرده و بخصوص اگر قصد بارداری داشته باشید قدرت بدنی شما برای تحمل بارداری را کاهش می دهد. بنابراین در صورت مشاهده علائم پریودی های سنگین حتما پیگیر درمان آن باشید و در صورت نتیجه نگرفتن از روش های خانگی در کنار یک رژیم غذایی مناسب، حتما به پزشک مراجعه کنید. گاهی این خونریزی ها به دلیل برخی بیماری های هورمونی یا رحمی مانند فیبروم رحم، تومورهای خوش خیم و ... می باشد که باید تحت درمان قرار بگیرند تا عوارض خطرناکی ایجاد نکنند. 

[collapse id=2945]

منبع: سلامت بانوان اوما

علت عفونت مثانه در زنان

عفونت مثانه نوعی عفونت باکتریایی است که در مثانه اتفاق می افتد. به این نوع عفونت، عفونت مجاری ادراری نیز می گویند. زیرا علاوه بر مثانه می تواند کلیه، رحم و مجرای پیشاب را نیز درگیر کند. بیشتر عفونت های مثانه به صورت ناگهانی اتفاق می افتند اما برخی از آن ها نیز در طول طولانی مدت ایجاد می شوند. درمان بیماری در مراحل اولیه بهترین راه جلوگیری از گسترش عفونت می باشد. در این مقاله می خواهیم نکات مهم درباره عفونت مثانه در زنان را برای شما عزیزان اومایی توضیح دهیم. با ما همراه باشید.

در این مقاله می خوانیم:

چه چیزی باعث عفونت مثانه می شود؟
چه کسی در معرض عفونت مثانه است؟
علائم عفونت مثانه چیست؟
نحوه تشخیص عفونت مثانه
درمان عفونت مثانه
جلوگیری از عفونت مثانه

چه چیزی باعث عفونت مثانه می شود؟

به طور کلی باکتری هایی که وارد مجاری پیشاب ومثانه می شوند باعث عفونت مثانه را ایجاد می کنند. معمولا باکتری از طریق ادرار از بدن خارج می شود. در مردها غدد پروستات، که هورمون های محافظ در مقابل باکتری ها را ایجاد می کنند، سیستم دفاعی قوی تری فراهم می کنند. اما باز هم امکان دارد باکتری ها به دیواره مثانه بچسبند و به سرعت تکثیر شوند. در این مرحله بدن نمی تواند باکتری ها را از بین ببرد بنابراین عفونت مثانه اتفاق می افتد.

مطالعات نشان می دهد در بیشتر موارد عفونت مثانه به وسیله باکتری E.coli یا کاندیدا ایجاد می شود. این باکتری در روده بزرگ بصورت طبیعی وجود دارد. اما زمانی که این باکتری ها بیش از حد طبیعی زیاد شوند و یا مقدار اضافی آن ها از طریق ادرار خارج نشود باعث عفونت مجاری ادراری خواهد شد.

کلامیدیا و میکوپلزاما باکتری های دیگری هستند که باعث عفونت می شوند. این باکتری ها از طریق بیماری های مقاربتی وارد بدن شده و علاوه بر مثانه، بر اندام های جنسی مانند واژن نیز اثر می گذارند.

چه کسی در معرض عفونت مثانه است؟

هر فردی در هر سنی می تواند مبتلا به عفونت مثانه شود اما خانم ها نسبت به آقایان خیلی بیشتر مستعد این نوع عفونت هستند. زیرا خانم ها مجاری پیشاب کوتاه تری دارند و به مقعد نزدیک تر است. بنابراین باکتری ها راحت تر به مثانه می رسند. به همین دلیل در خانم ها، باکتری ها فاصله کوتاه تری را برای رسیدن به مثانه طی می کنند و فعالیت بیشتری در مجاری ادراری خواهند داشت.

فاکتورهای دیگری نیز وجود دارد که احتمال ابتلا به عفونت مثانه را در خانم ها و آقایان افزایش می دهد. این فاکتورها عبارتند از:

  • افزایش سن
  • تحرک نداشتن
  • مصرف مایعات به مقدار کم
  • عمل جراحی در مجاری ادرار
  • استفاده از سوند ادراری
  • انسداد مجاری ادرار که باعث مسدود شدن مثانه و مجاری پیشاب می شود.
  • اختلالات مجاری ادرار که به دلیل نقص در هنگام تولد یا زخم ایجاد شده است.
  • احتباس ادرار که باعث مشکل در تخلیه مثانه می شود.
  • پروستات بزرگ
  • بی اختیاری روده
  • بارداری
  • دیابت

مطالعات نشان می دهد متاسفانه پس از به وجود آمدن اولین عفونت ادراری در آقایان در صورت عدم درمان کامل در دفعات بعد عفونت با شدت بیشتری ظاهر می شود. زیرا باکتری ها از طریق غدد پروستات به بافت ها راه پیدا می کنند و در آن ها پنهان می شوند.

علائم عفونت مثانه چیست؟

علائم عفونت مثانه متناسب با شدت آن متفاوت است. تغییر ناگهانی در هنگام ادرار، درد و سوزش نشانه های اصلی عفونت می باشد. علائم رایج دیگر عفونت مثانه عبارتند از:

  • ادرار خونی یا تیره
  • بیش از حد ادرار کردن
  • ادرار بد بو
  • درد یا سوزش ادرار
  • نیاز شدید به ادرار کردن
  • فشار یا گرفتگی در قسمت پایین شکم یا قسمت پایین پشت کمر

عفونت مثانه باعث پشت درد می شود. این درد به دلیل درد ایجاد شده در کلیه می باشد. در این حالت درد در هر دو طرف پشت بدن و در قسمت میانی پشت حس می شود. این حالت علامت رسیدن عفونت به کلیه است. عفونت کلیه باعث تب نیز می شود و باید در اسرع وقت مورد درمان قرار بگیرد تا مسائل و خطرات پیچیده تری برای شما ایجاد نکند. 

نحوه تشخیص عفونت مثانه

پزشک با انجام آزمایش ادرار عفونت مثانه را تشخیص می دهد. در این آزمایش فاکتورهای زیر بررسی می شوند:

  • گلبول های سفید خون
  • گلبول های قرمز خون
  • نیترات
  • باکتری ها
  • سایر مواد شیمیایی موجود در ادرار 

پزشک همچنین ممکن است آزمایش کشت نیز انجام دهد که به وسیله آن نوع باکتری موجود در ادرار تعیین می شود. هنگامی که نوع باکتری مشخص شد، حساسیت باکتری به آنتی بیوتیک مورد بررسی قرار می گیرد. در این صورت مشخص می شود که عفونت به وسیله چه آنتی بیوتیکی درمان می شود.

 

5227-عفونت-مثانه-علل-و-درمان-آن

درمان عفونت مثانه

عفونت مثانه توسط داروهای ضد باکتری، کاهش درد و سوزش درمان می شود. روش های درمان خانگی نیز در درمان عفونت مثانه موثر و کمک کننده هستند.

مصرف دارو

برای از بین بردن باکتری هایی که باعث عفونت مثانه شده اند، آنتی بیوتیک تنها داروی مورد استفاده است. اگر احساس درد و سوزش دارید، پزشک قرص هایی برای تسکین تجویز می کند. رایج ترین قرصی که برای درمان عفونت مثانه استفاده می شود قرص فنازوپیریدین است.

درمان خانگی

مصرف مایعات زیاد باعث خروج راحت تر باکتری ها از طریق ادرار می شود و آب بهترین مایع مصرفی برای بدن است. پزشک مصرف ویتامین ث و آب ذغال لخته را نیز به شما توصیه می کند تا مقدار اسید موجود در ادرار افزایش یابد. این اسید باعث از بین رفتن باکتری ها بصورت طبیعی می شود. مزیت دیگر استفاده از آب ذغال لخته جلوگیری از چسبیدن باکتری به دیواره مثانه و افزایش فعالیت و تکثیر آن ها می باشد. 

جلوگیری از عفونت مثانه

برخی تغییرات در روش زندگی باعث کاهش احتمال عفونت مثانه می شود. اگر زیاد دچار عفونت مثانه می شوید پزشک راه های پیشگیری را به شما پیشنهاد می کند. پیشگیری شامل مصرف آنتی بیوتیک به صورت روزانه می باشد. گاهی اوقات نیز پزشک مصرف آنتی بیوتیک بعد از رابطه جنسی را توصیه می کند. 

تغییر روش زندگی

تغییر در روش زندگی و کنار گذاشتن عادت های غلط نیز باعث کاهش یا حذف باکتری های ایجاد کننده عفونت می شوند. ما پیشنهاد می کنیم برای جلوگیری از عفونت در برنامه روزانه خود به توصیه های زیر عمل کنید:

  • روزانه 6 تا 8 لیوان آب بنوشید. اما اگر مشکل کلیه دارید راجع به مقدار مایع مصرفی در روز با پزشک مشورت کنید.
  • روزانه آب ذغال لخته مصرف کنید.
  • به محض اینکه نیاز داشتید ادرار کنید.
  • اگر خانم هستید بعد از ادرار از جلو تا عقب را به خوبی تمیز کنید و این کار را برعکس انجام ندهید.
  • از اسپری ها، پودرها و دئودرانت های بهداشتی استفاده نکنید.
  • به جای حمام کردن در وان، دوش بگیرید.
  • لباس زیر کتان و لباس های گشاد بپوشید.
  • هر روز لباس زیر خود را عوض کنید.
  • به جای تامپون از نوار بهداشتی استفاده کنید.
  • به جای استفاده از دیافراگم یا اسپرم کش از روش های دیگر کنترل بارداری استفاده کنید.
  • از کاندوم های روان کار غیرمنی کش استفاده کنید.
  • قبل و بعد از نزدیکی جنسی ادرار کنید.

سخن آخر

بیشتر عفونت های مثانه بعد از 48 ساعت یا بعد از مصرف یک دوره آنتی بیوتیک مناسب فروکش می کنند. اما برخی عفونت های مثانه به خاطر برخی مشکلات بدن یا باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک به کلیه نیز پیشروی می کنند. عفونت مزمن مثانه نیاز به ترکیبی از درمان و پیشگیری دارد. در برخی موارد مصرف طولانی مدت آنتی بیوتیک نیز مورد نیاز است. هر چقدر زودتر به درمان عفونت مثانه بپردازید، احتمال گسترش عفونت کاهش می یابد. بنابراین بهتر است در صورت مشاهده علائم اولیه حتما به پزشک مراجعه کنید و مورد درمان قرار بگیرید. 

[collapse id=2951]

منبع: سلامت بانوان اوما

4 نوع جفت سرراهی بهمراه تشخیص و درمان

 جفت سر راهی یا پلاسنتا پرویا به معنی اتصال جفت به دیواره رحم در محلی است که به طور کامل یا به طور جزئی دهانه رحم را پوشش می دهد.  خونریزی پس از هفته 20 بارداری، نشانه اصلی وجود جفت سر راهی است. برای تشخیص جفت سر راهی در این زمان از سونوگرافی استفاده می شود.  درمان جفت سر راهی شامل استراحت مطلق و محدودیت فعالیت است. بسته به شرایط جفت ممکن است برخی داروها، مایعات داخل وریدی و انتقال خون نیز مورد نیاز باشد.  در بعضی شرایط نیز زایمان سزارین برای پیشگیری از جفت سر راهی کامل لازم است. خوشبختانه اکثر مادرانی که با این مشکل مواجه می شوند فرزندان سالمی را به دنیا می آورند. در این مقاله می خواهیم شما مامان های اومایی عزیز را با انواع جفت سرراهی و نحوه درمان آن ها آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

در این مقاله می خوانیم:

جفت سرراهی چیست؟
4 نوع جفت سر راهی
علائم و نشانه های جفت سرراهی چیست؟
چه چیزی سبب ایجاد جفت سرراهی می شود؟
عوامل ایجاد کننده جفت سر راهی بعد از هفته 20 بارداری
جفت سرراهی چگونه تشخیص داده می شود؟
درمان و پیشگیری از جفت سرراهی چیست؟
عوارض احتمالی جفت سرراهی چیست؟


جفت سرراهی چیست؟

جفت سر راهی شایع ترین علت خونریزی بدون درد در مراحل انتهایی حاملگی یعنی بعد از هفته 20 بارداری است. همان طور که می دانید جفت عضو موقتی است که به مادر و جنین متصل است و اکسیژن و مواد مغذی را از خون مادر به جنین منتقل می کند. بنابراین نقش حیاتی برای نوزاد دارد. جفت به صورت دیسک شکل است و قطر کامل آن حدود 17.5 سانتیمتر است. جفت به دیواره رحم متصل است. جفت سرراهی زمانی اتفاق می افتد که در جای مناسب نباشد و در واقع در نزدیکی دهانه رحم قرار می گیرد. از آنجا که جفت پر از رگ های خونی است، اگر در نزدیکی خروجی رحم قرار گیرد، هنگامی که دهانه رحم کشیده می شود احتمال خونریزی وجود دارد.

4 نوع جفت سر راهی

4 نوع جفت سر راهی وجود دارد که عبارتند از:

1- جفت لولایینگ:

یعنی محل جفت تنها در قسمت تحتانی رحم است. اما هنوز با دهانه رحم فاصله دارد.

2- جفت سرراهی مارژینال:

جفت به حدی پایین است که لب به لب سوراخ دهانه رحم شده است .

3- جفت سرراهی پارشیال:

جفت آنقدر پایین است که حتی مقداری از آن، دقیقا روی سوراخ دهانه رحم قرار گرفته است .

4- جفت سرراهی کامل:

در این نوع جفت در پایین ترین حالت ممکن قرار دارد و کاملا روی دهانه رحم را پوشانده است.

مقاله پیشنهادی اوما: خطرات پایین بودن جفت در بارداری

انواع جفت سرراهی

علائم و نشانه های جفت سرراهی چیست؟

خونریزی نشانه اولیه جفت سرراهی است و در اکثریت (70 تا 80 درصد) زنان مبتلا به این بیماری رخ می دهد. به طور کلی در صورت وجود جفت سر راهی به احتمال زیاد شما موارد زیر را مشاهده می کنید:

  •  خونریزی واژینال پس از هفته بیستم بارداری، مشخصه جفت سرراهی است.
  •  معمولا خونریزی بدون درد است اما می تواند با انقباض رحم و درد شکم همراه باشد.
  •  خونریزی بسته به مکان قرارگیری جفت ممکن است از خفیف تا شدید متفاوت باشد.

چه چیزی سبب ایجاد جفت سرراهی می شود؟

جفت ممکن است به دلایلی در قسمت پایین رحم یا در مجاورت دهانه رحم قرار داشته باشد و دهانه را پوشش دهد. با پیشرفت بارداری جفت از دهانه رحم دور می شود، بنابراین زنان در مراحل اولیه بارداری بیشتر دچار جفت سرراهی می شوند. حدود 6٪ زنان بین هفته 10 تا 20 بارداری جفت سر راهی را در سونوگرافی مشاهده می کنند. 90٪ از این موارد با پیشرفت بارداری به صورت خود به خودی برطرف می شوند و در 10 درصد دیگر باید مراقبت های لازم انجام شود تا خطری برای نوزاد پیش نیاید.

 

علت ایجاد جفت سرراهی

عوامل ایجاد کننده جفت سر راهی بعد از هفته 20 بارداری

جفت سرراهی بعد از هفته بیستم بارداری می تواند به علت ناهنجاری های رحم باشد که باعث می شود جفت به قسمت پایین رحم متصل شود یا به علت فاکتورهایی می باشد که باعث بزرگ شدن جفت می شوند. به طور کلی در این زمان جفت سر راهی به دلایل زیر است:

1- عوامل مربوط به رحم

فاکتورهای رحمی که می توانند به جفت سرراهی منتهی شوند شامل آسیب به بافت پوشش رحم می باشد. این آسیب ممکن است به دلیل زایمان سزارین قبلی، عمل های قدیمی مانند کورتاژ D & C برای سقط جنین، حفره رحم یا هر نوع جراحی مربوط به رحم باشد.

2- عوامل مربوط به جفت

هنگامی که جفت باید بزرگتر شود تا عملکرد کاهشی را جبران کند ( توانایی پایین برای انتقال اکسیژن و یا مواد مغذی)، احتمال بالقوه ایجاد جفت سرراهی وجود دارد زیرا سطح جفت بزرگتر می شود. نمونه هایی از موقعیت هایی که نیاز به عملکرد بیشتر جفت و بزرگ تر شدن آن دارد شامل حاملگی چندقلو، سیگار کشیدن مادر و زندگی در ارتفاع بالا می باشد. بنابراین در این شرایط احتمال وجود جفت سر راهی در اواخر بارداری بیشتر خواهد شد. 

چه کسی در معرض جفت سرراهی قرار دارد؟

پیش از هفته 20 بارداری، جفت سرراهی در چهار مورد از هر 1000 حاملگی یافت می شود. زنان آسیایی بیشتر از سایر نژادها در معرض جفت سرراهی هستند و دلیل آن هنوز مشخص نیست. همچنین مشاهده شده است زنانی که پسر باردار هستند بیشتر دچار جفت سرراهی می شوند. خطر ایجاد جفت سرراهی با افزایش سن مادر و سابقه جفت سرراهی در بارداری های گذشته نیز افزایش می یابد. 

جفت سرراهی چگونه تشخیص داده می شود؟

برای تشخیص جفت سرراهی از سونوگرافی استفاده می شود. بسته به محل جفت، این آزمایش به صورت شکمی یا واژینال انجام خواهد شد. گاهی اوقات انجام هر دو نوع سونوگرافی ضروری می باشد. در زنانی که احتمال وجود جفت سر راهی وجود دارد باید ابتدا سونوگرافی انجام شود و بعد معاینه لگنی صورت گیرد تا باعث خونریزی شدید نشود. 

مقاله پیشنهادی اوما: گرید جفت چیست و انواع طبقه بندی آن

درمان و پیشگیری از جفت سرراهی چیست؟

درمان جفت سرراهی به میزان و شدت خونریزی، سن حاملگی و وضعیت جنین، موقعیت جفت و جنین و اینکه آیا خونریزی متوقف شده است یا خیر بستگی دارد. زایمان سزارین برای پیشگیری از جفت سرراهی کامل لازم است و ممکن است برای سایر انواع جفت سرراهی نیز بسته به تشخیص پزشک مورد نیاز باشد (معمولا پس از هفته 36 بارداری). اما در صورت خونریزی شدید که در بیمارستان متوقف نمی شود، زایمان سزارین در هر سنی از بارداری انجام می شود تا با توقف بارداری و برداشتن جفت بصورت کامل از خونریزی جلوگیری شود. 

زنانی که به طور فعال خونریزی دارند و خونریزی آن ها متوقف نمی شود، برای مراقبت بیشتر در بیمارستان بستری خواهند شد. اگر خونریزی کم باشد یا خونریزی وجود نداشته باشد یا خونریزی متوقف شده باشد، استراحت در خانه توصیه می شود. مراقبت در خانه همیشه هم ایده آل نیست و زنانی که در خانه از خود مراقبت می کنند، باید دسترسی به مراقبت های پزشکی داشته باشند. به زنان مبتلا به جفت سرراهی در سه ماهه سوم بارداری توصیه می شود از مقاربت جنسی و ورزش اجتناب کنند و سطح فعالیت خود را کاهش دهند.

زنان با جفت سرراهی که خونریزی سنگین دارند ممکن است نیاز به تزریق خون و مایعات داخل وریدی داشته باشند. در بعضی موارد نیز، داروهای Tocolytic (داروهایی که باعث کاهش یا مهار درد زایمان می شوند) مانند سولفات منیزیم یا تربتالین (Brethine) ضروری هستند. ممکن است کورتیکواستروییدها هم قبل از زایمان سزارین برای افزایش رشد ریه در جنین تجویز شود.

عوارض احتمالی جفت سرراهی چیست؟

جفت سرراهی می تواند با سایر ناهنجاری های جفت یا بند ناف همراه باشد. برخی مطالعات نشان می دهد که جفت سر راهی باعث کاهش رشد جنین می شود. همچنین خونریزی جفت سرراهی می تواند خطر نارسایی پارگی زودرس غشاء (PPROM) را افزایش دهد و منجر به زایمان زودرس شود.

جداشدگی جفت عارضه جدی است که در 5 تا 10 درصد از زنان مبتلا به جفت سرراهی دیده می شود. جداشدگی جفت زمانی رخ می دهد که بافت جفت به عمق رحم رشد می کند و به لایه عضلانی متصل می شود، که در نتیجه موجب جداشدن جفت از دیواره رحم در هنگام زایمان می شود. این عوارض می تواند موجب خونریزی تهدید کننده حیات مادر یا جنین شود و معمولا در زمان زایمان سزارین نیاز به هیسترکتومی یعنی برداشتن کامل رحم مادر وجود دارد. در نهایت، مشابه سایر عوارض حاملگی، جفت سرراهی می تواند تاثیر عاطفی قابل توجهی بر روی زنان باردار داشته باشد.

آیا می توان از ایجاد جفت سرراهی جلوگیری کرد؟

به طور معمول نمی توان از جفت سرراهی جلوگیری کرد. اما در بعضی موارد می تواند عوامل افزایش خطر برای پیشرفت جفت سرراهی مانند سیگار کشیدن و فعالیت زیاد را کنار گذاشت.

پیش آگهی برای یک زن با جفت سرراهی چیست؟

اکثریت زنان با جفت سرراهی در کشورهای توسعه یافته نوزادان سالمی به دنیا می آورند و مرگ و میر مادران کمتر از 1٪ است. در کشورهای در حال توسعه که در آن منابع پزشکی کمتری وجود دارد، خطرات برای مادر و جنین بیشتر است. 

سخن آخر

همان طور که گفتیم ما نمی توانیم به طور مطلق از ایجاد جفت سر راهی جلوگیری کنیم و این عارضه ممکن است در هر سن از بارداری برای یک خانم ایجاد شود. منتها در اکثر خانم ها با پیشرفت بارداری برطرف خواهد شد و در افرادی هم که برطرف نمی شود با انجام توصیه های پزشکی و مراقبت کامل می توان بارداری سلامتی را به پایان رساند. بنابراین در صورت ابتلا به این عارضه باید مو به مو دستورالعمل های پزشکتان را اجرا کرده و به او اعتماد کنید.

[collapse id=2950]

منبع: سلامت بانوان اوما

سردرد در بارداری و 29 راه درمان و پیشگیری

در دوران بارداری ممکن است در هر زمان شما عوارض مختلفی را تجربه کنید که بعضی از آن ها قابل تحمل و بعضی دیگر اذیت کننده و یا خطرناک هستند. یکی از عوارض بارداری بخصوص در اوایل حاملگی سردرد است که گاهی خفیف و گاهی شدید می باشد. در این مقاله ما می خواهیم در مورد سردرد در بارداری و انواع روش های درمان آن با شما مامان های اومایی عزیز صحبت کنیم. پس تا پایان با ما همراه باشید. 

آیا سردرد در دوران بارداری معمول است؟

سردرد در دوران بارداری در بسیاری از زنان مخصوصا در اوایل شایع است. زیرا در این زمان بدن شما در حال تطابق خود با شرایط جدید و تغییرات هورمونی می باشد. هنوز دلیل اصلی این سردردها مشخص نیست اما به احتمال زیاد با تغییرات هورمونی و گردش خون ارتباط دارد.

یکی از مرسوم ترین انواع سردرد در دوران بارداری سردرد تنشی است و ممکن است شما را اذیت کند. سردرد تنشی بصورت یک درد مبهم و ثابت در هر دو طرف سر یا پشت گردن احساس می شود.

میگرن در بارداری چگونه است؟

میگرن در بارداری نیز نسبتاً مرسوم می باشد و در حدود 16 درصد از زنان در طول اولین بارداری سردردهای میگرنی اتفاق می افتد. این نوع درد با سردرد تنشی در بارداری متفاوت می باشد. میگرن معمولا باعث درد ضربان دار، در یک طرف سر  می شود و دیگر علائم میگرن شامل تهوع، استفراغ و حساسیت به نور و سر و صدا در این دوران می باشد. در حدود دو سوم از زنان که در پیش از بارداری میگرن داشتند بخصوص آنهایی که درد میگرن آنها با دوره قاعدگی آنها در ارتباط است در دوران بارداری این مشکل شدیدتر می شود و باید محیط مناسبی برای استراحت و کمک به کاهش این نوع مادران فراهم کرد تا کمتر اذیت شوند. 

علت سردرد من در دوران بارداری چیست؟

سردرد در بارداری همیشه به خود دوران بارداری وابسته نیست و گاهی دلایل دیگری دارد که مربوط به سبک زندگی می باشد. برخی از این دلایل عبارتند از:

  • بالا و پایین بردن مصرف کافئین
  • داشتن استرس و احساس خستگی (لطفاً مقاله سلامت روان در بارداری را مطالعه نمایید)
  • کم شدن آب بدن و احساس گرسنگی
  • آلرژی به فصل و یا غذای خاص
  • آنفولانزا یا سرماخوردگی

درمان سردرد در بارداری

درمان سردرد در بارداری

برای جلوگیری یا رفع سردرد خفیف در طول بارداری نیازی به مصرف دارو نیست و می توانید موارد زیر را امتحان کنید:

  •  کمپرس سرد. دراز بکشید و کمپرس سرد را روی سر خود قرار دهید.
  •  اجتناب از موارد تحریک سردرد. اگر غذاهای خاص یا بوها قبلا باعث میگرن می شده است، از آنها اجتناب کنید. 
  • در طول روز فعالیت فیزیکی داشته باشید. پیاده روی روزانه یا تمرین هوازی را امتحان کنید.
  • مدیریت استرس. راه های مناسب برای مقابله با عوامل استرس زا را پیدا کنید.
  •  تکنیک های آرامش را تمرین کنید. سعی کنید تنفس عمیق، یوگا، ماساژ و تجسم را امتحان کنید.
  • وعده های غذایی منظم داشته باشید. وعده های غذایی منظم و رژیم غذایی سالم به جلوگیری از سردرد کمک می کند. همچنین، مقدار مایعات به مقدار زیاد بنوشید.
  •  برنامه خواب منظم داشته باشید. محرومیت از خواب در طول بارداری ممکن است باعث سردرد طولانی شود.
  • اکثر زنان حامله می توانند با مصرف استامینوفن ساده به درمان سردرد بپردازند. 

سردرد در دوران بارداری شایع است. با این حال، اگر سردرد شدید دارید که از بین نمی رود، با پزشک خود تماس بگیرید. سردرد شدید می تواند نشانه ای از عوارض حاملگی باشد که با فشار خون بالا و علائم آسیب به سیستم عصبی و کلیه ها (پره اکلامپسی) همراه است.

سایر سوالات شما درباره درمان سردرد در بارداری

1- آیا می توانم در بارداری برای تسکین سردرد مسکن مصرف نمایم؟

استامینوفن یا همان پاراستامول در بارداری مجاز است و می تواند در موارد سردرد در بارداری مورد استفاده قرار گیرد .با این وجود توصیه شده تا آنجا که ضروری نشده از مصرف آن خود داری کنید. در صورتی که استامینوفن کمکی به کم کردن سردرد شما در بارداری نکرد، با پزشک خود تماس بگیرید و از او کمک بخواهید. آسپیرین نباید در بارداری مصرف گردد مگر اینکه پزشک آن را تجویز کند. در سه ماهه اول و سه ماهه سوم بارداری مصرف ایبوپروفن می تواند باعث سقط جنین و یا به تأخیر افتادن زایمان گردد، ولی این ریسک در سه ماهه دوم بارداری کمتر می باشد.

2- آیا درمان های میگرن در بارداری بدون خطر می باشند؟

بهتر است برای هر نوع روش درمانی که مد نظر دارید و یا به شما توصیه شده است با پزشک خود مشورت نمایید. در این صورت ممکن است پزشک با توجه به شرایط بارداری به شما چیزی دیگری مانند قرص های ضد تهوع بدهد. ولی بخاطر داشته باشید، در هر صورت باید سعی کنید کمتری مصرف ممکن دارویی را در دوران بارداری داشته باشید. 

3- آیا چیز دیگری برای کمک به سردرد در بارداری وجود دارد؟

استراحت کردن بیشتر و دوری کردن از استرس احتمالی می تواند به کاهش سردرد کمک کند. همچنین کمپرس آب گرم در برخی افراد بسیار کمک کننده است. ماساژ سر و یا مالش دادن نقاط حساس نبض دار سر نیز می تواند برای شما مفید باشد. مطمئنا انجام ماساژ حرفه ای به تخلیه استرس بدن شما در بارداری و تسکین درد های شما کمک زیادی خواهد کرد.

4- چه وقت من باید بخاطر سردرد به پزشک مراجعه کنم؟

اکثر سردرد های بارداری ناخوشایند ولی در عین حال بی خطر می باشند. با این حال اگر شما علاوه بر سردرد با علائم دیگری چون تاری دید، استفراغ شدید و تورم ناگهانی و التهاب مواجه شدید  فوراً با پزشک خود مشورت نمایید.

 

29 راه پیشگیری از سردرد

29 راه پیشگیری از سردرد در بارداری

همیشه پیشگیری از درمان بهتر است. بهترین راه برای جلوگیری از سردرد در دوران بارداری اجتناب از تحریک کننده های سردرد می باشد. از طریق تکنیک های آرام سازی به مدیریت و کاهش استرس بپردازید. ما توصیه می کنیم برای پیشگیری و کاهش سردرد در بارداری به نکات زیر عمل کنید:

  1. ماساژ ملایم انجام دهید.
  2. به موسیقی ملودیک آرامش بخش گوش دهید.
  3.  به تماشای یک نمایش تلویزیونی سرگرم کننده بپردازید.
  4.  در یک سرگرمی آرامش بخش شرکت کنید و از استرس دوری کنید.
  5. رژیم غذایی متعادل که شامل تمام گروه های غذای مغذی است، داشته باشید.
  6. اگر وعده های غذایی سنگین باعث ناراحتی شما می شوند، وعده های غذایی خود را کم کنید. وعده های منظم شکم شما را پر می کند و از گرسنگی که باعث ایجاد سردرد می شود، جلوگیری خواهد کرد.
  7. ورزش های ملایم و منظم را انجام دهید که به شما کمک می کند و استرس را کاهش می دهد.
  8. از مصرف کافئین زیاد اجتناب کنید، زیرا قهوه می تواند باعث سردرد شود.
  9.  در طول روز آب به مقدار زیاد بخورید.
  10. استراحت کنید و خوب بخوابید.
  11. از غذاهایی که باعث سردرد می شوند بپرهیزید.
  12. اطمینان حاصل کنید که موقعیت صندلی، صفحه نمایش کامپیوتر و صندلی اتومبیل شما مناسب است.
  13. برای رانندگی، ممکن است در طول روز نیاز به تنظیم آینه عقب داشته باشید. زیرا بدن شما به طور طبیعی در طول روز تغییر می کند و تغییر جهت گردن در طول رانندگی می تواند باعث سردرد شود.
  14. چک کنید که بالش های تختتان خیلی بلند نباشند، زیرا ممکن است باعث گردن درد شود. اگر تشک شما بیش از هفت سال سن دارد، ممکن است بر پشت و کمرتان تاثیر بگذارد و باعث درد گردن و کمر شود. 
  15. دراز بکشید و پارچه خنک روی پیشانی خود قرار دهید.
  16. گردن، شانه و پاهای خود را ماساژ دهید.
  17. استراحت کنید. زودتر به رختخواب بروید.
  18. 2 تا 3 لیتر آب تصفیه شده در روز بخورید.
  19. در طول روز چند وعده کوچک غذا بخورید. در هر وعده حتما باید قسمی از غذای شما شامل پروتئین باشد.
  20. موسیقی آرام بخش پخش کنید و تمرین تنفس کنید. تمرین تنفس آهسته، عمیق و شکمی به کاهش سردرد کمک می کند. 
  21. حمام گرم با نمک های اپسوم نیز مناسب است. 15 دقیقه در حمام بخوابید و استراحت کنید.
  22. اگر سردرد سینوسی دارید، یک کمپرس گرم بر روی چشم و بینی خود قرار دهید یا حمام بخار بگیرید. 
  23. طب سوزنی را امتحان کنید.
  24. به یک کارشناس روانشناسی مراجعه کنید.
  25.  با تمرین مدیتیشن، استرس را کاهش دهید.
  26. غذاهای غنی از پروتئین یا آهن بخورید.
  27. ممکن است نیاز به کلسیم و منیزیم بیشتری داشته باشید. باید 500-800 میلی گرم منیزیم به صورت روزانه و 1000 تا 1500 میلی گرم کلسیم در روز مصرف کنید. اگر فکر می کنید این مقدار در رژیم غذایی شما نیست با پزشکتان مشورت کنید تا برای شما مکمل تجویز کند. 
  28.  روزانه یک لیوان شیر با دارچین و عسل بنوشید.
  29.  هر روز یک مشت بادام بخورید.

سخن آخر

سردرد در بارداری از جمله عوارضی است که برای خیلی از مادران ایجاد می شود و نمی توان به طور مطلق از آن پیشگیری کرد اما می توان تا حد زیادی با استفاده از یک سبک زندگی متناسب مانند ورزش کردن و استفاده از غذاهای مناسب و نوشیدنی زیاد و استراحت کافی از شدید شدن این عارضه جلوگیری کرد. در هر صورت اگر سردرد به تنهایی ایجاد شود جای نگرانی نیست و فقط باید با روش های گفته شده آن را درمان کنید اما در صورتی که علاوه بر سردرد علائم شدید دیگری مانند تهوع، تاری دید و استفراغ هم دارید حتما باید به پزشک مراجعه کنید تا علت آن بررسی شده و درمان شوید. 

[collapse id=2949]

منبع: سلامت بانوان اوما